Concerten

Als vzw met een hart voor muziek kan het Respiro Dell' Arte niet aan enige concerten ontberen. Op regelmatige basis organiseren we daarom ontbijt-, koffie- of andere concerten. Bekijk zeker ook de website van Ensemble Respiro voor meer voorstellingen.

- Zondag 24 september om 16 uur in Hotel Focus, Hoveniersstraat 50 te Kortrijk: namiddagconcert "Takemitsu" met  Chia Fen Wu (zang) en Lukas Huisman (piano). Zij brengen complete pianowerken afgewisseld met een selectie uit de liederen van Takemitsu /Brauel.

Torenmuziek 2017: gedurende de zomer zijn er telkens op maandagavond om 20 uur beiaardconcerten:

     Vanop het Belfort met als luisterplaats de Grote Markt:

     - 26 juni: Fringe Concert met Ayako Vanderpoorten

     - 3 juli: Beiaardconcert met studenten van de Beiaardschool

     - 10 juli: Koen Cosaert met Francis Michels op elektrische viool

     Vanop de Sint-Maartenstoren met als luisterplaats het Begijnhof:

     - 17 juli: Elizabeth Vitu

     - 24 juli: Florian Cosaert

     - 31 juli: Geert D'Hollander

     - 7 augustus: Verzoekconcert met Koen Cosaert

     Vanop de Sint-Maartenstoren met als luisterplaats het Vandaeleplein

     - 14 augustus: Van den Vos Reynaerde met beiaardiers Richard de Waardt en Dina Verheyden

     - 21 augustus: Uit het dagboek van Anna Magdalena Bach met Koen Cosaert en Aelys Demeyere

     - 28 augustus: Slotconcert met Koen Cosaert en La Confrérie des Muchards de Saint-Druan

- Maandag 5 juni om 11 en 12 uur in de inkomhal van het oude stadhuis, Grote Markt te Kortrijk: aperitiefconcert door Dance Control en het Ensemble Respiro. In de namiddag om 14.30 en 15.30 uur speelt het Ensemble Respiro ten dans met babydansen.

- Zaterdag 3 juni tussen 15.30 en 17.30 uur van op het Belfort: Beiaardkakofonie waarbij iedereen die wil iets mag spelen op de beiaard onder begeleiding van Florian Cosaert.

- Zondag 7 mei 2017 om 16 uur in Hotel Focus, Hoveniersstraat 50 te Kortrijk: namiddagconcert met Barokmuziek van vrouwelijke componisten door het KristiConsort met Anna Vala Ólafsdóttir (contra-alt), Kirsti Apajalahti (barokviool), Elianne Ardt (barokcello) en Miguel Espinoza (clavecimbel) (inkom: vrije bijdrage)

- Vrijdag 28 april 2017 om 22 uur in de Kapel van het Heilig Hart, Budastraat 30 te Kortrijk: het Ensemble Respiro speelt werken van Da Viadana in het kader van Lokale Helden 2017

- Vrijdag 14 april 2017 om 20 uur in de Sint-Rochuskerk Doorniksewijk 85 te Kortrijk: Passieconcert met het Kuijken Strijkkwartet dat Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn speelt. Het Kuijken Strijkkwartet wordt voorafgegaan door het Ensemble Respiro met Lamentationes voor Paaszaterdag van J.M. Goblet (arr. Francis Michels). (Tickets: €15 vvk, €18 add, €10 student, gratis -12, drankje na het concert inbegrepen. Tickets te koop bij de leden van het ensemble of in Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, Kortrijk of via reservatie op info@ensemblerespiro.be of 0490 422 131)

- Zondag 26 februari 2017 om 16 uur in Hotel Focus Hoveniersstraat 50 te Kortrijk: Koffieconcert Liedrecital Sickly in love met Chia Fen Wu, zang en Lukas Huisman, piano (inkom: vrije bijdrage)

- Zondag 12 februari 2017 om 16 uur in Hotel Focus Hoveniersstraat 50 te Kortrijk: Koffieconcert Met Rachmaninov op de koffie met Isabelle Brys, cello en Marie-Noëlle Damien, piano (geannuleerd - wordt naar latere datum verplaatst)

- Zondag 22 januari 2017 om 16 uur in Hotel Focus, Hovenierstraat 50 te Kortrijk: Nieuwjaarsconcert Duo Simplexity met Ivo Delaere en Lukas Huisman, piano (inkom: vrije bijdrage)