Muzikale Vorming

°INDIVIDUELE INSTRUMENTLESSEN

Bij Respiro Dell’Arte kan je terecht voor instrumentlessen in een ongedwongen sfeer waarbij zowel het tempo waarop als de inhoud van de lessen op maat van de leerling is.

Jong en oud, beginner of ervaren rot, iedereen is bij ons welkom om op een ontspannende manier zijn muzikale dromen samen met onze ervaren leerkrachten na te streven. Leerlingen hebben de vrijheid om de leerkracht zelf aan te reiken aan welk tempo ze willen werken en in welk genre ze graag stukken spelen. Noten kunnen lezen is géén verplichting!

Wij bieden, afhankelijk van de interesse, alle instrumenten aan. Van klassiekers zoals piano, viool of gitaar over basgitaar tot zelfs beiaard! We laten geen enkel instrument of muzikale stijl links liggen. Afhankelijk van het gekozen instrument en in samenspraak met onze leerkrachten duren de individuele lessen 20 of 30 minuten. Er is altijd te mogelijkheid meerdere blokken te nemen als je langer les wilt volgen. Zie kostprijs.

Tot slot organiseren we ook een masterclass blokfluit gegeven door Marcel Ketels. Deze Masterclass bestaat uit 10 individuele lessen van telkens één uur verspreid over het schooljaar. Ook éénmalige workshops en masterclasses vinden af en toe plaats. Hou daarvoor zeker ons 'nieuws' en/of sociale media in de gaten.

 

° GROEPSLESSEN

In groep bieden we ook extra lessen gitaarbegeleiding aan. Hierin leren de leerlingen (7 – 99 jaar) de basisakkoorden op gitaar waardoor ze al snel zelf liedjes kunnen spelen en begeleiden. Daarnaast bestaat bij voldoende belangstelling de mogelijkheid om lessen songwriting, compositie, improvisatie, arrangement,... op te starten. Bij voldoende interesse kunnen we ook starten met diverse samenspelvormen. Ook (bestaande) jonge bands kunnen in onze bandcoaching olv. van een ervaren coach werken aan het samenspel, de nummers, sound van de band,... . Dit zou niet op jaarbasis zijn maar als losse workshops gebeuren. Voor meer info ivm bandcaoching gelieve contact op te nemen.

Op een speelse manier de allerkleinste kennis laten maken met verschillende aspecten van muziek? Ook dat kan bij Respiro Dell’Arte! Tijdens onze lessen kleuter -en muziekinitiatie (3 tem 6 jaar) zetten onze kleuters zingend, dansend en zelf musicerend aan de hand van kleurenpartituren op allerhande percussie instrumenten, boomwhackers of zelfgemaakte fluitjes, hun eerste muzikale stapjes. Een ware ontdekkingstocht in de fantastische wereld van ritmiek, melodie, dans, expressie... Deze groepslessen duren 1 uur en gaan op zaterdagvoormiddag door. Indien grote interesse op andere momenten zoals woensdagmiddag kan dit eventueel ook georganiseerd worden.

 

 

Kostprijs?

De standaard kostprijs voor 30 individuele instrumentlessen van elk 20 minuten bedraagt afhankelijk van de leeftijd van de leerling tussen de 240 EUR en 280 EUR per jaar*. Voor zij die 20 minuten te kort vinden bieden we de mogelijkheid aan om 30 of 40 minuten les te volgen. Het tarief verhoogt dan rechtevenredig met de lengte van het lesmoment. 

De kostprijs voor 30 groepslessen van elk 1 uur bedraagt tussen de 200 EUR (initiatie) en 240 EUR (bv. gitaarbegeleiding) per jaar.

Door het inschrijvingsformulier in te vullen (leeftijd en keuze activiteit) kan je een simulatie maken van het inschrijvingsgeld. Zo zal je ook zien dat we hier en daar kortingen toekennen. Het formulier berekent automatisch het te betalen bedrag.

* Sommige leerkrachten geen ipv 30 lessen van 20 minuten standaard 20 lessen van 30 minuten. Kostprijs blijft gelijk. Gelieve ons te contacteren als u wilt te weten komen voor welk instrument en op welke dag dit systeem toegepast wordt.

Inschrijven?

Inschrijven kan door naar één van onze inschrijfmomenten te komen of digitaal door ons een kopie van het ingevuld inschrijvingsformulier te bezorgen. De 2 inschrijfmomenten voor het schooljaar 2017 - 2018 gaan door op vrijdag 30 juni tussen 18u en 20u en op dinsdag 29 augustus tussen 19u en 21u. Deze gaan door op onze leslocatie (zie onder). Wie voor 1 augustus 2017 inschrijft én betaalt geniet van een vroegboekkorting!

Vragen?

Met al uw bijkomende vragen kan je terecht bij onze coördinator op 0474/013 423 of via mail op sander.verstraete@respirodellarte.be. Of kom gerust langs op één van onze inschrijvingsmomenten.

Locatie?

Tot eind 2017 gaan de lessen door in het Groeningeheem (Passionistenlaan 1, 8500 Kortrijk). Vanaf 2018 zullen we terug verhuizen naar de vernieuwde lokalen op de nieuwe muzieksite aan het Conservotoriumplein te Kortrijk. In het Groeningeheem kan je in de gang op op het bovenste verdiep vinden.